Roland M-200i digitalna mikseta

310,800.00 RSD sa PDV

Live Mixing Console

Na zalihama (može da se naruči na zahtev)

Šifra proizvoda: M-200i Kategorije: ,
Opis

Opis

Fleksibilnost, prenosivost i jednostavnost kontrole preko iPada u spoju sa pouzdanošću i preciznošću profesionalne digitalne miksete.

Vrhunska hibrid tehonologija koja kombinuje iPad sa fizičkim kontrolerom.

iPad ujedno i služi kao veiliki ekran osetljiv na dodir. iPad se koristi kao intuitivna kontrola efekata i ostalih grafički prikazanih kontrola, dok se same kontrole na konzoli kreću preko motorizovanih klizača. Napredna „Touch & Turn“ tehnologija omogućuje lakše miksanje nego do sada tako što se može dodirnuti parametar na ekranu iPada i zatim se kontroliše fizičkom kontrolom sa konzole.

Izuzetna fleksibilnost primene bez obzira na zahteve.

Zbog korišćenja iPada se M-200i može koristiti u različitim situacijama na različite načine. Moguće je upravljati probama bežično sa pozornice ili sa bilo koje lokacije u sali ili prostoriji preko iPada. Istovremeno se i sve te operacije mogu raditi i sa konzole preko kontrola i ugrađenog ekrana.

Pretpojačala se isto kontrolišu digitalno, pa se i njihove postavke mogu snimiti i pozvati.

Kompletna kontrola pretpojačala je digitalizovana pa se svi parametri mogu snimiti ili vratiti pritiskom na taster. Eksterni Digital Snake je lako povezati i kontrolisati preko M-200i.

M-200i daljinski M-200i Remote Control Aplikacija za iPad

iPad kontrola. Kad jednom isprobate, pitaćete se kako ste ranije mogli bez nje. Savršena integracija iPad kontrole sa konzolom.

Jednostavnom instalacijom specijalno napravljene aplikacije, „M-200i Remote“ moći ćete kotrnolisati sve važne funkcije M-200i sa iPad-a. Lako se pristupa Channel strip, channel EQ, channel dynamics, AUX SEND, Scene i ostalim funkcijama. Samo prelazom prsta preko ekrana se menjaju kanali. Za još precizniju kontrolu je moguće produžiti klizače na ekranu. Vizualno povlačenje, štipanje ili oblikovanje krivulja ekvilajzera na velikom ekranu. M-200i Remote je besplatna aplikacija koja se skida sa App Store.

Solidan kapacitet miksa sa 32 ulazna kanala + Main/8AUX/4Matrix izlaza.

Uprkos malim dimenzijama M-200i ima solidan kapacitet od 32 ulazna kanala. Izlazi su Main (LR) / 8 AUX / 4 Matrix kao što je potrebno za većinu situacija Bilo koji od ugrađenih 24 analogna ulaza, 40×40 kanala na REAC portu, izlaza sa efekata i USB recodera se može postaviti na neki od 32 kanala.

Svi ulazni kanali poseduju dva dinamička procesora i 4-pojasni parametarski EQ.

Na svih 32 kanala su na raspolaganju gate/expander, compressor i 4-pojasni parametarski EQ. Osnove svakog miksa počinju sa dobrim procesiranjem kanala i M-200i je to savršeno pokrio. Svi izlazni busovi Main/8AUX/4Matrix poseduju kompresor, 4-pojasni parametarski EQ, limiter i delay.

24×12 analognih ulaza i izlaza koje je lako proširiti sa REAC-om

Iako je kompakna mikseta, ona poseduje 16 mic/line, 8 linijskih ulaza, 2 glavna izlaza i 10 podesivih izlaza. Da bi se dodalo još ulaza i izlaza priključite Digital Snake na REAC port. Takođe poseduje stereo digitalni izlaz (AES/EBU) za direktno povezivanje digitalnih uređaja, kao i dva izlaza za slušalice za više monitoringa.

 

Diskretna vrhunska pretpojačala. U trenu se snimaju ili pozivaju snimljeni svi parametri.

Na 16 ulaza se nalaze diskretna vrhunska mikrofonska pretpojačala. Potpuna digitalna kontrola omogućuje snimanje i pozivanje svih parametara kao što su ulazni gain, padding i phantom napajanje.

Čak i eksterno povezani Digital Snake se može kontrolisati bežično.

 

Poseduje 4 multi-effect procesora. Nema potrebe za dodatnom opremom.

Četiri multi-effect procesora se lako ubacuju u bilo koji kanal, AUX bus, matrix bus i final output bus. Na raspolaganju je 15 vrsta efekt procesora, reverb i delay, kao i tri vrste Rolandovih „Vintage Efekata“ koji su toliko hvaljeni od strane tonaca širom sveta.

Četiri 31-pojasna grafička EQ – ključni za finu korekciju zvuka.

Četiri 31-pojasna grafička EQ su nezamenljivi za žive prenose. Kad se kombinuju sa signal delayom na izlazu moguće je zaista detaljno podesiti zvuk na M-200i. Ako je potrebno još detaljnije podesiti zvuk mogu se iskoristiti još 4 x 31-pojasna grafička EQ iz multi-efekata.

 

 

Poseduje USB recorder za snimanje nekompresovanog zvuka.

Zvuk sa bilo koja dva od Main/8AUX/4Matrix izlaza se može snimiti kao 16-bitni, nekompresovani WAV fajl na USB memorijskistick na zadnjem panelu. WAV fajlovi koji su na USB memoriji se takođe mogu reprodukovati na bilo kojem ulaznom kanalu. USB memorija se takođe može koristiti za snimanje i učitavanje konfiguracionih fajlova na M-200i.

 

 

Logične kontrole sa iPad-a omogućuju još bolji miks.

Ne samo par funkcija nego kompletno logična kontrola omogućuju novi način miksa. Daljinska kontrola svih aspekata miksa sa iPada omogućuje vrhunsku reakciju i udoban rad. Jedna od važnijih odlika M-200i je kvalitet klizača, potenciometara i tastera koji su toliko dobro integrisani sa iPad ekranima da je to mnogo više od samo kontrolisanja ograničenog seta mogućnosti. Bežično povezivanje je moguće jednostavnim priključivanjem WNA1100-RL Wireless USB Adaptera ili wireless LAN access pointa koji omogućuju da se daljinski kontroliše M-200i sa iPad-om bilo sa bine ili bilo koje lokacije u gledalištu. Upreavljanje sa M-200i nije ograničeno njenom fizičkom lokacijom.

 

 

Dobija se i DOCK kabl za priključivanje iPada.

DOCK CABLE konektor na iPadu obezbeđuje pouzdano žično povezivanje i operaciju na koju ne utiču fluktuacije u naponu. DOCK CABLE konektor takođe obezbeđuje i napon za iPad.

 

 

Daljinska kontrola sa PC-a (Windows/Mac)

M-200i se može kontrolisati daljinski preko kompjutera (Windows/Mac) korišćenjem M-200i RCS* programa. Takođe je moguće upravljati M-200i istovremenim korišćenjem dva iPada (jednog na docku i drugog bežično), preko PC-a i direktno na M-200i.

* M-200i RCS je besplatan softver koji se skida preko interneta.

 

Tri tipa bežične konekcije

M-200i se sa iPadom bežično povezuje ako se priključi „WNA1100-RL“ (zasebno se prodaje) specijalni USB bežični adapter ili direktnom konekcijom sa bežičnim LAN uređajem. Sa M-200i se zatim može upravljati daljinski sa bine ili sa bilo kojeg mesta u publici korišćenjem iPada. Zavisno od situacije se može izabrati jedan od tri metoda komunikacije za iPad i M-200i : „cable LAN connection,“ „wireless LAN connection,“ ili“Ad-Hoc connection.“

 

Razni metodi snimanja za razne primene.

Sa REAC je jednostavno obezbediti visoko kvalitetno snimanje više kanala preko M-200i. Jednostavno se na mrežnu karticu kompjutera poveže preko Cat5e/6 kabla na REAC port i moguće je snimanje do 40 kanala direktno preko „Cakewalk SONAR Producer“ DAW programa. Editovanje i miks je moguć odmah nakon snimanja. Kad se priključi R-1000 48-kanalni recorder/player moguće je snimati i reprodukovati sve kanale radi virtualnih proba, vežbi i snimanja. Na taj način se može napraviti kompletan sistem za višekanalnu reprodukciju i snimanje bez korišćenja kompjutera. Pomoću S-MADI uređaja se povezuje sa MADI sistemima za snimanje i reprodukciju.

* S-RDK REAC Driver Kit je neophodan za snimanje u Cakewalk SONAR Producer. Za monitoring je potreban Roland OCTA-CAPTURE ili FA-66 u kombinaciji sa konverterom sa AES/EBU na S/PDIF, ili VS-700R.

Vrhunski kvalitet kontrola obezbeđuje pouzdan rad.

M-200i naravno može izvesti sve potrebne operacije sa same konzole. Podešavanje parametara, sistema i nivoa se može proveriti na ugrađenom LCD ekranu koji je u gornjem desnom uglu. Ako se desi neki problem sa iPadom, sve operacije je moguće nastaviti na samom M-200i.

 

 

Daljinska kontrola i preko MIDI i RS-232 interfejsa. Podržava i V-LINK za sinhronizaciju sa video opremom.

 

Na zadnjem panelu se nalaze MIDI konektori koji omogućuju prijem i slanje podataka sa i na eksterne uređaje kao i RS-232C konektor za zidni panel i ostale vrste daljinskih kontrola. MIDI konektori omogućuju podršku za V-LINK čime se može povezati sa Rolandovom video opremom. Kad se priključi video uređaj kao što je V-40HD Video Switcher moguće je sinhronizovati slike sa videom na bilo kojem od kanala radi prave audio-follows-video konfiguracije.

Proširite ulaze i izlaze, snimanje i reprodukciju i personalni miksing sistem.

Plug-and-play proširivanje sistema za svaku situaciju sa REAC tehnologijom.

Rolandova originalna tehnologija transmisije digitalnog audio signala – REAC (Roland Ethernet Audio Communication). Veoma je jednostavno konfigurisati različite verzije sistema ako se preko Cat 5e/6 kabla poveže bilo koja REAC komponenta. Samo se priključi Digital Snake kako bi se proširio broj ulaza i izlaza ili priključio još jedan V-Mixer za proširenje kapaciteta miksinga ili monitoringa. Kad se priključi PC ili R-1000 moguće je snimanje ili reprodukcija najvišeg kvaliteta. REAC omogućuje pravu fleksibilnost i proširivost.

 

Pozvati za cenu.